Altech Eclips Gourmet

Altech Eclips Gourmet

De Altech Eclips Gourmet is een unieke vrijstaande speksteenhoutkachel uit de populaire Eclips-serie van Altech. Mede door zijn ovale vorm oogt de Eclips Gourmet stijlvol en speels. En de bakoven bij de Gourmet uitvoering zorgt niet alleen voor aanzien, maar ook voor extra genot. Want terwijl u geniet van de heerlijke warmte en het vlammenspel van de Eclips Gourmet wordt uw maaltijd op houtvuur bereid.

Daarbij geeft de gebogen glazen ruit garantie voor een mooi zicht op het vuur. Wat betreft het vermogen is de Eclips is zeer geschikt voor kleinere tot middelgrote ruimtes en kan zowel van boven als achteren worden aangesloten op het rookkanaal.

De afwezigheid van het bedieningspaneel en de geïntegreerde hendels scheppen rust en het geeft aan dat deze serie is ontworpen met oog voor detail.

Efficiënt hout stoken met de Eclips

Om de tijdens het stoken de geproduceerde warmte maximaal te benutten, heeft Altech voor de Eclips-serie een uniek rookgeleidingssysteem ontwikkeld.

Tijdens het stoken van de kachel worden de rookgassen opgevangen en door een 2 meter lang rookgaskanaal geleid. Hierdoor krijgen de rookgassen meer tijd om hun warmte af te geven aan het speksteen. Dit is één van de redenen waarom de Eclips een zeer hoog rendement behaalt. En door deze techniek verbruikt de Eclips in praktijk dus ook minder hout.

Meerdere uitvoeringen van de Eclips mogelijk

De Eclips-serie bestaat uit 4 verschillende modellen. Alle modellen zijn in de basis hetzelfde, maar op detailniveau verschillen ze qua uiterlijk van elkaar. Zo kan de Eclips uitgevoerd worden met pootjes of een houtdepot en kan de kachel uitgevoerd worden met een oven aan de bovenzijde. De Altech Eclips Gourmet is voorzien van pootjes en een bakoven.

De Eclips Gourmet is verkrijgbaar in naturel speksteen met antraciet gietijzer of in uni zwart speksteen met zwart gietijzer. Daarnaast is de Eclips verkrijgbaar met een ingebouwd houtrookfilter waardoor de kachel nog schoner brandt.

Benieuwd naar de Altech Eclips Gourmet speksteen houtkachel?

Ervaar de heerlijke warmte en bewonder deze kachel in de showroom bij één van onze dealers.

Specificaties

Breedte 62 cm
Hoogte 111 cm
Diepte 42 cm
Gewicht 270 kg
Vermogen 4-9 kW
Aansluiting pijp Boven- en achterkant
Pijp diameter 150 mm
Rendement 86%
Warmte afgifte 50-180 m³

Andere kachels uit deze serie

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Ontdek de vele voordelen van een Altech speksteenkachel zelf. Kom naar de showroom van één van onze dealers of bezoek het Experience Center van HAVÉ Verwarming.