Ontdek de kracht van speksteen

"

De unieke warmte van speksteen

Met een speksteenkachel geniet u van een heerlijke, gezonde warmte

Speksteen slaat warmte op en straalt het gelijkmatig uit. Deze warmte kun je vergelijken met de infrarode warmte van de zon. Infrarodewarmte is de meest natuurlijke warmte die er bestaat en verwarmt objecten in de ruimte. De warmte voelt als een deken om je heen en verwarmt je hele lichaam én omgeving. 

Beter binnenklimaat 

Dankzij een speksteenkachel blijft het binnenklimaat van de woning beter in vergelijking met andere houtkachels. Met een speksteenkachel is er namelijk minder luchtcirculatie. Hierdoor droogt de lucht minder uit en voelt het niet benauwd. Bovendien zorgt de stralingswarmte van de speksteenkachel ervoor dat ook de muren “warm” worden. Hierdoor condenseert het vocht uit de lucht niet en blijft de luchtvochtigheid op een aangenaam en gezond niveau. 

Hoge verbrandingstemperatuur 

Een speksteenkachel is ook voor het milieu een heel goede keuze. Door de hoge verbrandingstemperatuur brandt de kachel schoon en zuinig. Zo hoeft u minder vaak naar uw kachel te lopen om het hout aan te vullen. 

Minder ventilatieverlies 

Dankzij de stralingswarmte gaat er minder energie verloren door ventilatie. Bij convectiewarmte zoals een CV gaat veel warmte verloren via kieren, het openen van deuren en door de noodzakelijke ventilatie. Bij de stralingswarmte van een speksteenkachel wordt de lucht minder opgewarmd, maar wordt de warmte gebufferd in de massa van de kachel. Daardoor is het ventilatieverlies een stuk kleiner. 

Ervaar de heerlijke warmte van speksteen zelf

Bent u ook enthousiast geworden over de warmte van speksteen? Kies dan voor een Altech speksteen hout– of pelletkachel. Bezoek één van onze dealers en ervaar deze heerlijke warmte zelf.