Lees alles over ons bedrijf!

"

Ontdek het verhaal achter Altech

Al jarenlang dé fabrikant van speksteenkachels in Nederland

Kwaliteitskachels van Nederlandse bodem

Al bijna een halve eeuw geleden importeerde Altech de eerste vrijstaande speksteenkachels uit Amerika. We raakten geïnspireerd door de unieke eigenschappen van speksteenkachels. Daardoor besloten we zelf, in het midden van het land, speksteenkachels te ontwerpen en produceren. En met succes, want we maken in Hoevelaken inmiddels al ruim 4 decennialang oerdegelijke kachels gemaakt van speksteen.

Unieke kachels gemaakt met liefde en passie

Elke speksteenkachel bouwen we in Hoevelaken steen voor steen met de hand op. Vakmanschap staat bij ons centraal. We nemen alleen genoegen met het beste, daarom gebruiken we alleen zuiver speksteen van de hoogste kwaliteit. Doordat de kachels met de hand opgebouwd worden, profiteert u van Hollands ambacht van de hoogste kwaliteit!

Gemaakt van natuurlijke materialen 

De hout- en speksteenkachels van Altech zijn altijd vrijstaand en bestaan voor minimaal 80% uit natuurlijke materialen. Speksteen is namelijk een natuurproduct met unieke eigenschappen. Het is niet door een chemisch proces tot stand gekomen. We maken enkel kachels van speksteen omdat dit de fijnste en gezondste warmte geeft.

Kies voor kwaliteit, sfeer en de fijnste warmte

Dankzij onze ruime ervaring en de mogelijkheid om eigen kachels te ontwikkelen, hebben we verscheidene nieuwe technieken weten toe te passen. Hierdoor branden zowel de houtkachels als de pelletkachels van Altech niet alleen mooi, maar realiseren we ook zeer efficiënte verbranding. Met een speksteenkachel van Altech kiest u dus voor een duurzame, sfeervolle kachel die makkelijk te bedienen is, minimaal hout verbruikt én de fijnste warmte afgeeft.

Geniet van een fijne warmte door te kiezen voor speksteen

De warmte die bij deze verbranding ontstaat, wordt door het speksteen zo optimaal mogelijk benut. Het speksteen slaat de warmte op en werkt als een soort accu. De opgeslagen warmte wordt over een langere tijd gelijkmatig verspreid. Daardoor ontstaat een bijzonder hoog rendement dat optimaal bijdraagt aan het verwarmen van uw woning. 

Een mooi staaltje innovatie voor de speksteenkachels van Altech

Dagelijks zijn we in Hoevelaken bezig om onze speksteenkachels door te ontwikkelen en te verbeteren. Zo brachten we enkele jaren geleden een houtkachel op de markt met een geïntegreerd houtrookfilter, genaamd de PALCAT. Deze volledig metalen katalysator is het broertje van het ABCAT houtrookfilter, verlaagt de reactietemperatuur en werkt als naverbrander voor de rookgassen gedurende de gehele levensduur van de kachel.

Dankzij het PALCAT houtrookfilter wordt onder andere de (fijn)stof (na)verbrand en de geur van houtrook zeer sterk verminderd. Momenteel is alleen de Eclips verkrijgbaar met het filter, maar zoals het er nu uitziet volgen in de toekomst ook andere modellen Altech kachels.