Kenniscentrum artikel lezen

"

Waarom kiezen voor een speksteenkachel in huis?

Speksteenkachels worden steeds geliefder in Nederland. Vandaag de dag kiezen steeds meer mensen voor een hout- of pelletkachel die is voorzien van speksteen. Dat is een bewuste keuze. Speksteen biedt namelijk veel voordelen in vergelijking met andere materialen die gebruikt worden voor houtkachels. Zo kan speksteen onder andere warmte langdurig vasthouden en geeft een warme en heerlijke warmte af die gelijkmatig in de ruimte wordt verspreid.

Ontdek de unieke eigenschappen van speksteen

Speksteen beschikt over unieke eigenschappen en kenmerkt zich onder andere doordat het snel warmte kan opnemen en dit geleidelijk weer kan afgeven aan de omgeving. De steen heeft van alle steensoorten de hoogste thermische resistentie en opslagvermogen per kilogram. In vergelijking met normale steensoorten is de warmteopname capaciteit van speksteen ruim twee keer zo hoog en de warmtegeleiding ruim 10 keer sneller. Dat maakt speksteen uitermate geschikt voor de bouw van kachels.

Wat is het verschil tussen een normale kachel en een Altech speksteenkachel?

Een Altech speksteenkachel realiseert een aangename en zachte warmte die aanvoelt als de warmte van de zon. Deze warmte is niet te vergelijken met de warmte van een stalen of een gietijzeren kachel. Een normale kachel realiseert namelijk convectiewarmte of stralingswarmte (gietijzeren kachels) en dat is te vergelijken met de warmteafgifte van een föhn. Er wordt vaak gezegd dat deze kachels een warme borst en koude rug realiseren, de warmte van speksteen is veel zachter en voelt als een warme deken om het lichaam. Lees er hier meer over.

Nog niet helemaal overtuigd waarom u moet kiezen voor een speksteenkachel van Altech? Wij zetten de voordelen voor u op een rij:

  • Een Altech speksteen creëert een fijne (infrarood) warmte die door- en door verwarmt
  • De speksteenkachels van Altech hebben een zeer hoog rendement. De energie en warmte die het toestel afgeeft wordt maximaal benut.
  • Geniet langer van de warmte. Het speksteen slaat de warmte op en blijft dit nog uren nadat de kachel is gedoofd afgeven.
  • Speksteen zorgt voor een betere luchtkwaliteit. Normale kachels daarentegen zorgen vaak voor een droge lucht.
  • De temperatuur in de woning blijft constant en de warmte wordt gelijkmatig verdeeld.
  • Speksteenkachels gaan zeer lang mee en de aanschaf kan dus gezien worden als een investering.

Nieuwste Kenniscentrum Berichten